Pénz- és tőkepiac

A kormány "nyugdíjmentése" miatt épít le az AXA

A magyarországi üzleti környezetben a közelmúltban végbement jelentős változások, valamint az AXA Kötelező Magánnyugdíjpénztárnál bekövetkezett 96 százalékos ügyfélszám-csökkenés következményeként az AXA csoport Magyarország vállalatátszervezési programot indított, amelynek keretében a csoport optimalizálja üzleti folyamatait.

A tervek szerint a vállalatátszervezési program végrehajtásával tovább karcsúsodik az AXA csoport Magyarország szervezete. A vállalat a jövőben a korábbiaktól eltérő üzleti lehetőségek kiaknázásával kíván növekedést elérni Magyarországon. E program első lépéseként az AXA Magánnyugdíjpénztár szervezetének konszolidációjára kerül sor annak érdekében, hogy hatékonyabbá váljon a jelenlegi, lecsökkent ügyfélállomány kiszolgálása - közölte a társaság. Sajtóértesülések szerint a cég mintegy 30 százalékos leépítést hajt végre.

Mint ismeretes, a magyar kormány kezdeményezésére a nyugdíjcélú megtakarítások nagy része a magánrendszerből az államiba került át, aminek következében az AXA Magánnyugdíjpénztár taglétszáma a tavaly év végi 272 ezerről idén január végére körülbelül 13 ezerre olvadt. A vállalatátszervezési program végrehajtása után az AXA a jövőben kisebb szervezettel folytatja tovább magyarországi tevékenységét.

Cyrille de Montgolfier, az AXA Csoport Kelet- és Közép-Európáért felelős vezérigazgatója elmondta: “Az AXA a magyar piac iránt hosszú távon elkötelezett szereplő. A jelenlegi kedvezőtlen üzleti környezet ellenére bízunk az AXA csoport Magyarország jövőjében, a magyarországi kollégáink munkája és állhatatossága a sikerek elérésének záloga.”

Jacques Maire, az AXA csoport Magyarország vezérigazgatója hozzátette: “Az AXA valamennyi munkavállalója most nehéz pillanatokat él át, különösen nehéz ez az időszak a vállalattól megváló dolgozók számára. Mindazonáltal meggyőződésem, hogy a több lábon állás komoly versenyelőnyt jelent. Miközben átszervezzük tevékenységünket a számos kihívást jelentő nyugdíjpiacon, jövedelmezően növeljük a banki, élet- és egészségbiztosítási jelenlétünket, és az AXA alaptevékenységei közül újabb üzletágak bevezetését kezdeményezzük Magyarországon.”

AXA leépítések orbán-kormány nyugdíjpénztárak magánkasszák nyugdíjmentés
Kapcsolódó cikkek