Pénz- és tőkepiac

Száguldott a bika a Wall Streeten

Az amerikai részvénypiac szerdán is emelkedett, és a Dow Jones index 2008 közepén járt utoljára a mostani magasságokban, a befektetők ugyanis növelni akarták pozícióikat a negyedév előtt.

Szerző: Tradenet Global

Az ADP magánszektorbeli foglalkoztatottság adata 201 ezer új álláshelyről szólt, ami ugyan kicsivel alacsonyabb lett a vártnál, mégsem tette tönkre, sőt talán inkább hozzájárult a jó hangulathoz. A SPY index egyik hajtóereje a Cephalon (CEPH $75.45) volt, ami +28%-ot ugrott a Valeant Pharmaceuticals (VRX) kanadai gyógyszercég felvásárlási ajánlatára.

Minden egyes zuhanó részvényre három emelkedő jutott tegnap New Yorkban. A Russell 2000 kis kapitalizációjú részvényeket tömörítő index elérte 2007. októberi csúcsát, és ez hozzájárult a Tradenet kereskedőinek sikeres smallcap-tranzakcióihoz. Az olajár továbbra is volatilis, 104.27 dolláron zárt. A pénteki munkanélküliségi adat iránti érdeklődés a tegnapi ADP-adat után még magasabb lett, és az elemzők 185 ezer új álláshelyre számítanak az amerikai gazdaságban.

S&P500 (SPY)

A gap&go mozgásnak megfelelően az S&P 500 index tovább emelkedett. A napi charton a piac szűk kilengésű emelkedő csatornában van. Az index maga mögött hagyta az 50 és 20 napos exponenciális mozgóátlagot.

Túllépte az 1330 pontot is, majd azonnal vissza is korrigált és e szint alatt zárt. A jelenlegi körülmények között van esély az 1332 pont meglátogatására, és talán 1344 pontig is felkúszhat a piac. Ellenkező esetben egy lefelé korrekció következhet be a mozgóátlagok 1318-as értékéig, majd tovább az 1300-as szintig.

Dow Jones Tradnet foglalkoztatás smallcap spy korrekció állás ADP
Kapcsolódó cikkek