Pénz- és tőkepiac

Nagyot ugorhat az OTP, továbbra is vételre ajánlott a Mol

Gyenge emelkedéssel, unottan kezdte a napot a Budapesti Értéktőzsde, a Raiffeisen elemzői szerint egyelőre nem lehet tudni, milyen irányt vesz a kereskedés ma.

A BUX jelenleg 24 005 ponton áll, 0,17 százalékos emelkedést követően. A blue chipek közül a Mol és a Richter mutat emelkedést, az olajpapír ára 0,26 százalékkal magasabb, 24 385 forint, míg a gyógyszerpapírért 0,33 százalékkal többet, 37 980 forintot adnak. Az OTP viszont 0,06 százalékos mínuszban, 6 235 forinton áll, a Magyar Telekom pedig változatlanul 608 forintot ér.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Sem a pénteki, sem pedig a tegnapi nap nem volt mérvadó a piacokon köszönhetően a húsvéti ünnepeknek. Egyelőre a mai várható nyitásból sem olvasható ki érdemi irány a Raiffeisen szerint.

Annál eseménydúsabb lehet viszont a hét további része, bár tovább dübörög a gyorsjelentési szezon egyre inkább átterelődhet a figyelem a makroadatokra, és kiemelt figyelem követheti a FED holnapi kamatdöntő ülését, és azt követően első ízben megtartandó sajtótájékoztatót. A Raiffeisen véleménye szerint legnagyobb esély akkor mutatkozna erre, ha az eheti makroadatok pozitív meglepetést tudnának okozni, miután az utóbbi időben inkább a mérsékelt negatív meglepetések domináltak gazdasági fronton.

A hazai piacon jelen pillanatban legreménykeltőbben az OTP néz ki az elemzők szerint. Jelenlegi szinteken némi ellenállás mutatkozik, igazi akadály azonban inkább a 6 400 környéki szint. Azonban arra számítanak, hogy kedvező nemzetközi hangulatban, amennyiben a kinti piacok is új csúcsot csinálnak, támogatva a hazai piac jelenlegi kedvező megítélésével jelentősebben emelkedhet még a papír.

Némi lendületet vesztett a MOL az előző napokban, de középtávon továbbra is maradhatunk optimisták, így egyelőre fenntartják vételi ajánlásukat. Lefelé a 23 700-23 500 a támasz zóna, ennek elesése rajzolhatná át a képet jelentősebben. Másik oldalon pedig a 24 500 áttörése adhatna érdemi lendületet a papírnak felfelé rövid távon.

Igen ellenállónak bizonyult az MTelekom a jelenlegi szinteken, így pozitív hangulatban elképzelhető, hogy az osztalékfizetés előtti utolsó héten némileg tovább halad felfelé, azonban hozam/kockázat alapján mi nem ezt a papírt ajánljuk továbbra sem. Relatíve erősebb hetet zártak a gyógyszergyártók. Ugyanakkor továbbra sem tisztázott még mekkora
terheket kell végül viselniük a következő időszakban, és technikai értelemben sem beszélhetünk egyértelmű pozitív fordulatról, így még nem ajánlhatóak vételre a papírok rövid távra.

Mtelekom OTP vételi ajánlat raiffesien Mol Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek