Pénz- és tőkepiac

Hiába szorították falnak a bikákat

Szerdán száguldottak az amerikai részvények, különösen az energia és az árupiaci szektorokban.

Szerző: Tradenet Global

Az utolsó FED találkozó jegyzőkönyvei azt mutatják, hogy a kamatlábat nem fogják emelni a közeljövőben. A Hewlett Packard (HPQ) kiábrándító jelentést adott ki pár nappal ezelőtt, és azóta a befektetők kiszedik a pénzüket a részvényből. Szerdán végre elérkezett a Dell (DELL $16.75) napja. Tavaly keményen dolgoztak a költségcsökkentésen és a bevétel növelésén, és végül 945 millió dollárt tudtak jelenteni az utolsó negyedévre.

A befektetők kapkodtak a után, ami közel +5.5%-ot emelkedett. Az irodaszer kiskereskedő Staples (SPLS $16.63) részvénye -15.37%-ot zuhant, miután az elemzők becslését 28 centtel alulmúlta.

Az S&P 500 hitelminősítő intézet vezető technikai stratégája, Mark Arbeter pesszimizmusát fejezte ki szerdán a mostani Wall Street-i száguldással kapcsolatban. A két éves magasságon lévő trend úgy tűnik, véget fog érni.

Csütörtök: A professzionális közösségi hálózatot működtető LinkedIn az első nyilvános részvénykibocsátásra készül a mai nap LNKD szimbólummal, 45 dolláros kezdő árral. A Facebook 2012 áprilisában fog a tőzsdére menni. A mai nap legfontosabb makrogazdasági hírei a heti munkanélküliségi adatok, a használt lakóingatlanok értékesítési adatai és a Philadelphia FED gyártói körkép.

S&P500 (SPY)

Ahogy arra számítani lehetett, a bikák teljesítették a kihívást. Falnak szorították őket, de az utolsó pillanatban sikerült lenyomniuk a piacot a trendvonal fölé. A vevők felsóhajthatnak, amennyiben a 133-pontos támaszszint érintetlen marad a kereskedési nap végéig. Most az indexet a 20 napos mozgóátlag felett kereskedik, miközben a bikák a szemüket a 137 pontos éves csúcson tartják.

 

Tradnet dell Fed HP befektető Facebook LinkedIn
Kapcsolódó cikkek