Pénz- és tőkepiac

Eladási hullám a BÉT-en - "A lejtmenet megy tovább"

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 216,05 pontos csökkenéssel, 22.607,54 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,95 százalékkal gyengült.

A vezető részvények mindegyike pirosba fordult: a Mol papírok árfolyama 1,07 százalékkal 22110 forintra, az MTelekomé 1,06 százalékkal 556 forintra, az OTP-é 0,95 százalékkal 5790 forintra csökkent nyitáshoz képest. A Richter részvények kurzusa 1,41 százalékos mínusszal 35490 forinton áll néhány perccel fél tíz előtt.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője elmondta, hogy szerdán erőteljesebb esésbe fordultak a meghatározó részvénypiacok, a gyengülés folytatódott Ázsiában is. A negatív hangulatot elsősorban az eurózónát érintő válságok, valamint a vártnál rosszabb amerikai makrogazdasági adatok okozták - tette hozzá.

Ennek hatására Budapesten is várhatóan csökkennek az árfolyamok - mondta.

Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője úgy fogalmazott: csütörtökön "megy tovább a lejtmenet". Mint mondta, Görögországban politikai válság is kezd kibontakozni, így nehezebbé válhat a mentőcsomag következő részletének lehívásához szükséges feltételek teljesítése.

Az amerikai makrogazdasági adatokról Gabler Gergely elmondta, hogy a várnál rosszabb adatok kerültek napvilágra az inflációról és a feldolgozóipari aktivitásról is.

 

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 322,74 pontos, 1,39 százalékos csökkenéssel, 22.823,59 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 13,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével estek az előző napi záráshoz képest.

részvény OTP csütörtök BUX lejtmenet bét Mol árfolyam
Kapcsolódó cikkek