Pénz- és tőkepiac

Elemző: Már nem sokáig tarthatja magát a magyar piac

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 93,68 pontos csökkenéssel, 23.069,25 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,40 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint semmi újat nem lehet elmondani a piacokról: a fejlettek esnek, a magyar piac azonban nem, de véleménye szerint nem maradhat ez így sokáig.

Az elemző megjegyezte, hogy a lefelé nyomásnak bármikor engedhet a magyar piac, bár egyelőre ebből a forint árfolyamán semmi nem látszik.

Az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek a várakozások szerint csökkenéssel kezdhetik a szerdai kereskedést. A befektetőket továbbra is aggasztja a görög adósságfinanszírozás rendezésének kérdése, valamint az amerikai gazdaság vártnál gyengébb növekedése.

A BUX 126,17 pontos, 0,55 százalékos emelkedéssel, 23.162,93 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A várakozásoknak megfelelően eséssel kezdték a szerdai kereskedést az irányadó nyugat-európai tőzsdeindexek is. A londoni FTSE-100 0,17 százalékos, a frankfurti Xetra-DAX 0,38 százalékos, míg a párizsi CAC-40 0,32 százalékos mínuszban állt a kereskedés első perceiben.

Mtelekom OTP tőzsde görög adósságfinanszírozás BUX bét Mol Richter
Kapcsolódó cikkek