Pénz- és tőkepiac

Ugrott, most bukik a BÉT - Megkavarodtak az elemzők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 24,75 pontos emelkedéssel, 23.400,94 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,11 százalékkal erősödött.

A vezető részvények közül mindegyik pirosban kezdte a szerdát: a Mol valamivel fél tíz előtt 0,02 százalékos eséssel 23795 forinton áll, az OTP papírok kurzusa 0,32 százalékkal 6080 forintra csökkent, az MTelekomé pedig 0,54 százalékkal 543 forintra csökkent. A Richter részvények árfolyama valamivel fél tíz után 0,54 százalékkal 36300 forinton áll.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője nulla közeli nyitást vár a BÉT-en, és szerinte kitarthat a keddi lendület. Megállapítása szerint a hosszabb ideje csökkenő árfolyamok a világ tőzsdéin és a magyar piacon a keddi emelkedéssel "megzavarták" a technikai elemzőket és "megkavarták" a határozott várakozást az irányt illetően.

A QUAESTOR csoport elemzője, Varga Zoltán nem zár ki egy kisebb negatív korrekciót a délelőtti kereskedésben a keddi emelkedés után, de szerinte alapvetően pozitívan változott a budapesti részvények árfolyamának iránya.

Az OTP esetében a 6100 forintos szintre érdemes figyelni, áttörés esetén akár 6300 forintig is emelkedhet a bankpapír ára. A Molnak szüksége lehet egy kis erőgyűjtésre, de a keddi kereskedés során sikerült kitörni a csökkenő trendjéből, így a következő időszakban tovább emelkedhet az árfolyama. A Richternek a 37000 forintos szintet kellene "legyűrnie" ahhoz, hogy megtörjön a hónapok óta tartó csökkenő trend. A pozitív befektetői hangulatnak köszönhetően erős maradhat a forint is - jegyzi meg a QUAESTOR elemzője.

Mtelekom OTP concorde 2011 június 1 tőzsde BUX bét Questor Mol Richter
Kapcsolódó cikkek