Pénz- és tőkepiac

Bőszen nyomogatták a vétel gombokat

A részvénypiac nyitáskori emelkedése erős volt, de nem tartott ki. A vezető index 2.5% körüli emelkedéssel kezdték a hetet, de azonnal zuhanásnak is indultak.

Szerző: Tradenet Global

A támaszra talált a pénteki mélypont körül, majd visszapattant – zárásra azonban ismét erre a szintre került. Figyelembe véve, hogy a piac az elmúlt 4 hétben 16%-ot esett, a piaci szereplők bőszen nyomogatták a vétel gombokat, mivel arra számítottak, hogy a piac a rövid távú támaszvonal környékén megfordul. Az európai környezet hirtelen javulása erre okot is adott; az európai tőzsdék élesen emelkedtek.

A Hewlett Packard (HPQ) +3.6%-ot emelkedett a pénteki hatalmas zuhanás után. Az európai banki és adóssági problémákra a bankok tegnap is eséssel válaszoltak. A JP Morgan (JPM) -2.7%-ot veszített, a Bank of America (BAC) pedig -7.9%-ot.

A befektetők egyre inkább a Ben Bernanke pénteki beszédébe vetik bizalmukat, és mindenki azt várja, hogy az elnök újabb mentőcsomagot jelentsen be. A volatilitás emiatt várhatóan csökken a hét folyamán. 10 órakor a júliusi új építésű lakóingatlanok értékesítéséről kapunk képet, a nagy cégek közül pedig a Heinz (HNZ) jelentése lehet izgalmas.

S&P500 (SPY)

A gazdasági hírek pozitív oldala a vevők kísérletében mutatkozik meg, hogy megpróbálták az árakat magasabbra tornászni. Pénteken és tegnap is ezt láthattuk. Az eladók azonban még mindig erősek, és minden vevői hadműveletre az eladók kirohanása a válasz.

Ha a 110 pontos szint elesik, újabb éves mélypontokat állítunk fel, és várhatóan 5-6%-ot is eshet az árfolyam. 120-121 pont környékén a vevők nagy eladói ellenállásra számíthatnak. A hét végéig, Bernanke Fed-elnök beszédéig ez a patthelyzet változatlan maradhat.

vevő Bernanke HP tradenet Heinz
Kapcsolódó cikkek