Pénz- és tőkepiac

Irén megdobta a biztosítókat

A hétfői részvény ralit a biztosító társaságok papírjai vezették, miután kiderült, hogy az Irene hurrikán kevesebb kárt okozott a vártnál, az ALL 8,5, a HIG 12,97, az AIG pedig 7,48 százalékkal ugrott meg.

Szerző: Tradenet Global

Az emelkedő tendencia a nap végéig kitartott, az S&P 500 az elmúlt 5 kereskedési nap során 7 %-ot emelkedett. A tegnapi nap elején megjelent növekvő fogyasztói kiadások, és a görögországi két nagybank sikeres összeolvadása – mely hatására a görög 11 %-kal emelkedett – optimizmusra adnak okot.

A kereskedési volumen július 26 óta nem látott alacsony szinten van, ennek pedig egyik alapvető oka, hogy sok kereskedő egyszerűen nem tudott bejutni a Wall Streetre. NYSE volumen 3.47 milliárd dollár volt. „Hosszú hétvégének nézünk elébe, így amit a múlt héten is tapasztaltunk, egyre kevesebben szállnak be pozíciókba” mondta a CNBC-nek Matt Cheslock, a Cohen Capital ügyvezetője. „Az elmúlt időszakban tapasztalt események révén nem csoda, hogy az emberek kockázatvállalási kedve alacsonyabb.” Nem csak a Wall Streeten tapasztalható ez, sok New Jersey-i, Connecticut-i és Massachusetts-i kereskedő sem ment be a munkába a vihar miatt.

Kedd: A gazdasági jelentések közül, a mai kereskedés során a fogyasztói bizalmi index fog megjelenni. A Fed délutáni jelentése szintén fontos momentum lesz. A kereskedők nagyon várják a pénteki kereskedés előtt megjelenő augusztusi hivatalos munkanélküliségi adatokat.

 S&P500 (SPY)

A Wall Street 1,3 %-os gap uppal nyitott a közel 10 milliárd dolláros károkat okozó Irén hurrikán elvonulása után. Az index továbbra is felfelé mozog, nyoma sincs a viharnak. Sok kereskedő szállt be ebbe az emelkedő trendbe a tegnapi nap folyamán, kihasználva a nap végéig tartó növekedést.

A S&P 500 augusztusi legmagasabb ellenállásnál zárt 121.3-as szinten, áttörve ezt a pontot célul tűzhetjük ki a 126 szintet. Ennek köszönhetően 200-as mozgó átlag, és Fej és Vállak alakzat rajzolódik ki.

biztosító hurrikán irén Wall Street irene tradenet kereskedő NYSE
Kapcsolódó cikkek