Pénz- és tőkepiac

A tengerentúlon még mindig a bikáké a parkett

Az újabb erőteljes vásárlói hullámnak köszönhetően a Wall Street négy napja emelkedik. A tőzsde a pénteki kereskedésnek 5 %-os plusszal indul neki.

Szerző: Tradenet Global

Az elmúlt napok befektetői bizalmat erősítő történései következtében a részvények magasabban zártak a nyitó értékhez képest. A vevők vásárlói kedvét fokozta az a bejelentés, hogy az Európai Központi Bank (EKB) együtt fog működni a Feddel, és más meghatározó központi bankokkal dollárlikviditást biztosítva az eurózóna pénzügyi stabilitásáért. „Mindenki örül a piac lendületének, főleg az után, amit az elmúlt időszakban láttunk” nyilatkozta Peter Kenny, a Knight Equities ügyvezetője.

A vezető indexek 4.8 %-os emelkedést értek el, az S&P500 az elmúlt 8 hét legmagasabb szintjén zárt. Annak ellenére, hogy a legtöbb emelkedett, a népszerű video szolgáltató Netflix (NFLX -18.91%) papírjainak értéke ötödével csökkent. A csökkenés egyik legfőbb oka az volt, hogy a vállalat bejelentette az előfizetői díjak emelését, melynek eredményeképpen a júniusihoz képest szeptemberre várhatóan 600 ezerrel kevesebb ügyfele lesz a cégnek. A JP Morgan a célt 340 dollárról 245-re csökkentette. A pénzügyi szektor emelkedett a tegnapi nap folyamán, az UBS részvényei azonban 10 %-ot estek, miután a svájci bankóriás bejelentette, hogy az egyik brókerük 2.2 milliárd dolláros veszteséget okozott.

Péntek: a makró adatok tekintetében a Michigani Egyetem Fogyasztói Bizalmi Index-e fog megjelenni 09:55-kor New York-i idő szerint. A kereskedést követően is kitűnt a Blackberry óriás, Research in Motion (RIMM), melynek erőteljes kereskedés közepette részvényei 18 %-ot estek, miután a második negyedévre vonatkozó bevételi és értékesítési adatok nagyon rosszra sikeredtek.

S&P500 (SPY)

A S&P500 index folyamatos kereskedés mellett, lassan emelkedett. A múlt héten az augusztusi két alacsony szinthez képest magasabban zárt, ugyanakkor még mindig nem érte el azt a kritikus 1,235-ös ellenállási szintet, melyet ha áttör a következő szint az 1,260 lehet. Természetesen nincs arra garancia, hogy 1,235-ös szint után a vevők ereje kitart, és nem süllyed az index éves mélypontra (1,110).

UBS Dow Jones EKB JP Morgan Fed spy tradenet
Kapcsolódó cikkek