Pénz- és tőkepiac

Pszichés sokkot kaptak az amerikai befektetők

Szerdán a Wall Street nyereséggel zárt. Az európai vezetők próbálták menteni a menthetőt a görög bejelentést követően.

Szerző: Tradenet Global

A két napos lejtmenet után, a fontosabb vállalatok jó bevételi adatokat tettek közzé, a magánszektor foglalkoztatottsági adatai is jó képet mutatnak, így a piacok felfelé mozdultak.

„Nem semmi, hogy az elmúlt két napban milyen csökkenést láttunk, annak ellenére, hogy az amerikai gazdaság helyzete egész jó képet mutat.” mondta Barry Knapp, a Barclay’s Capital stratégiai elemzője. „Jól mutatja, a befektetők mennyire befolyásolhatók pszichológiailag a görög helyzettel.” tette hozzá. Nyáron például az amerikai gazdaság állapota váltott ki aggodalmakat a befektetők körében.

A magánszektor fogyasztói kiadásai nem csökkentek jelentősen, szeptemberben pedig az ipari aktivitás is nőtt. A két napos ülést követően, a Fed bejelentette, hogy a következő 2 évben ha lassú ütemben is, de növekedést vár. A Fed a jelenlegi helyzetben nem tervez a gazdaságot érintő lépést, viszont nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy ez a jövőben megváltozna.

A kereskedési volumen továbbra sem túl nagy, a görög helyzet nagyobb súllyal bír, mint Bernanke beszéde. Eric Lichtenstein, a Knight Capital ügyvezetője szerint „A kereskedési volumen egyelőre nem túl magas, ami egyértelmű jele annak, hogy a piacot a makró adatok és az európai helyzet is befolyásolja.” Sok befektető megvált a részvényeitől, miután megtudta, hogy a görögök népszavazása keresztül húzhatja a mentőcsomagot.

Csütörtök: A kereskedők figyelme a mai nap folyamán első sorban a gazdasági adatokra – köztük is a heti munkanélküliségi adatokra, az ipari szektorra vonatkozó ISM indexre terelődik. Európa továbbra is jelentős figyelmet kap, az Európai Központi Bank (ECB) monetáris döntése befolyással lesz a kereskedésre. A zárást követően az alábbi részvények tettek nagyobb mozgást: WFM 4.4 %-ot esett, a QCOM 9.5 %-ot emelkedett, a THQI papírjai is magasabban zártak, 6.5 %-al.

S&P500 (SPY)

A két napos esést követően, a vevők végre újra ringbe szálltak, az index a 200-as mozgóátlag feletti szintre ért. A hét elején kialakult gap-et bezárva, a következő cél a 125.5-ös szint. Ha az index visszasüllyed 121-es szintre, az az októberi rally kimerülésének a jele lehet.

Fed befektető Wall Street tradenet kereskedő
Kapcsolódó cikkek