Pénz- és tőkepiac

Felfüggesztették a Worldspreadsnél a kereskedést

Magyar károsultjai is lehetnek a dublini székhelyű Wolrdspreads internetes brókercégnek. A társaság részvényeivel való kereskedést még múlt pénteken felfüggesztették a londoni tőzsdén, mivel a cégnél lehetséges pénzügyi szabálytalanságokat tárt fel egy audit.

A brit bíróság két könyvvizsgálót nevezett ki a cég élére, Jane Moriartyt és Samantha Bewicket, akik a KPMG szakemberei, és feladatuk a múlt héten felfedezett szabálytalanságok felderítése lesz. A Reuters úgy tudja, ügyfélpénzek is hiányoznak a cégnél. Az ügyfelek követelése 29,7 millió font lehet, miközben a társaságnak mindössze 16,6 milliója van

A Privátbankár internetes portál pedig úgy értesült, a kedvező kondíciókat kínáló brókercégnek néhány tucat magyarországi ügyfele is van. Az ő számláikat a március 16. állapotnak megfelelően felfüggesztették. A Worldspreads magyarországi függő ügynöke a Trade & Win Kft., amely a vele közös tulajdonosi körbe tartozó Portfolio.hu portálon azt ígérte, a tőle elvárható mértékben minden segítséget megad az ügyfeleknek, hogy a befizetéseiket visszakaphassák.

A Worldspreads korábbi vezetői néhány nappal a botrány kirobbanása előtt távoztak a cégtől. A vezérigazgató, Conor Foley múlt szerdán mondott le, két kéttel Niall O’Kelly pénzügyi vezérigazgató-helyettes leköszönése után.

károsult felfüggeszt magyar worldspreads
Kapcsolódó cikkek