Pénz- és tőkepiac

Sziget-bérlet féláron

Az a látogató, aki igazolja, hogy az elmúlt 19 Sziget fesztiválból legalább hármon részt vett, és igényel egy névre szóló OTP-s PayPassos bankkártyát, féláron juthat hozzá az idén az egyhetes bérlethez – hangzott el a fesztivál sajtótájékoztatóján. Azok a látogatók, akik mind a 19 évben részt vettek az eseményen, és ezt hitelt érdemlően igazolni is tudják, pedig ingyen bulizhatnak ebben az évben.

Az idén húszéves Sziget az története során összesen 5 millió látogatót vonzott – közölte Gerendai Károly, az esemény alapító-főszervezője.
A fesztiválon tavaly sikerrel vizsgázott a készpénzmentes fizetési rendszer, így az idén tovább bővítik a lehetőségeket.

A látogatók továbbra is használhatják a Metapay feltöltős kártyáit, de emellett a MasterCard által kifejlesztett PayPass kártyákat, matricákat, órákat és más eszközöket is elfogadják majd a vendéglátósok és a kereskedők, bármely bank bocsátotta is ki azokat.
A PayPass kártya elterjesztésében úttörőnek számító OTP Bank lesz a Sziget egyik főtámogatója az idén – mondta a sajtótájékoztatók Kovács Antal, az OTP vezérigazgató-helyettese. A hitelintézetnek 2009 óta mintegy 100 ezer ilyen fizetőeszközt bocsátott ki. A Szigethez kapcsolódóan egy speciális PayPassos bankkártyát is kibocsát a bank, de a régi PayPass kártyával rendelkező ügyfelek is igénybe vehetik a Sziget-kedvezményt, ha névre szóló kártyájuk van, és persze bizonyítják, hogy a korábbi években a fesztiválon jártak.

A kedvezményre jogosító bankkártyához folyószámlát is kell nyitni a hitelintézetnél, hiszen csak így igényelhető névre szóló plasztiklap. A névre szóló bankkártyához azért ragaszkodnak a szervezők a diszkontnál, hogy a jegyüzérek ne juthassanak hozzá féláron a bérletekhez, hiszen egy bankkártyához csak egy kedvezményes áru bérletet lehet majd igényelni.

A PayPass kártyákkal a kisebb összegű kifizetéseket úgy lehet rendezni, hogy a kártyabirtokos egyszerűen hozzáérinti az eszközt a terminálhoz. A nagyobb, 5 ezer forint fölötti tranzakciókat a PIN kód megadásával lehet jóváhagyni. Ha valaki elveszíti a kártyáját, a többi bankkártyához hasonlóan letiltathatja, így illetéktelenek nem használhatják fel az egyenlegét.

Sziget OTP PayPass bankkártya MasteCard
Kapcsolódó cikkek