Pénz- és tőkepiac

Reklámfilmen az állampapír

Reklámhadjáratot indított az Államadósság-kezelő Központ a lakossági befektetők megnyerésére. Az imázsfilmet Koltai Lajos Oscar-díjra jelölt operatőr rendezte.

Úgy döntöttünk, új reklámhadjáratot indítunk a lakossági megtakarításokért – mondta Töröcskei István, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója tegnap az intézmény sajtótájékoztatóján. A filmet, amelyet Koltai Lajos Oscar-díjra jelölt operatőr rendezett tegnap este láthatták a nézők először a televíziók képernyőjén.

Az ÁKK 1995-ben vette át az állampapírok reklámozását a Magyar Nemzeti Banktól, ezekben a hirdetésekben általában az értékpapírok biztonságosságát hangsúlyozták, de időnként a magas hozamokra is felhívták a figyelmet – magyarázta Borbély László András, az ÁKK vezérigazgató-helyettese.
A vezérigazgató-helyettes elmondta: 2004-ben még a háztartások 10 százalékkal részesedtek a teljes finanszírozásából, 2011 végére ez az arány 3,5 százalékosra mérséklődött, holott minden adósságkezelő számára a lakossági befektetők a legkedvesebbek, hiszen ők nem vándorolnak el, sőt általában megújítják a lejáró befektetéseiket.

Részletek a Világgazdaságban

Koltai Lajos reklám állampapír befektetés
Kapcsolódó cikkek