Pénz- és tőkepiac

Tőkeemelés a román MKB leánynál

Az MKB azért emelt tőkét romániai leányában, hogy eleget tegyen a tőkekövetelményi megfeleléseknek.

Alaptőkeemelést hajtott végre az MKB Bank Zrt. romániai leányvállalatában, a Nextebank S. A.- ban tájékoztatta a hitelintézet a tőkepiac szereplőit. A korábban MKB Romexterra Bank névre hallgató bank alaptőkéjét 65,28 millió lejjel emelték meg, így az alaptőke 192,4 millió lej lett. Az MKB Bank román leányában fennálló közvetlen tulajdoni hányada 92,42 százalékról 94,98 százalékra változott az ügylet során.

A tőkeemelés végrehajtásával az MKB eleget tett a Nextebank eladásáról szóló adásvételi szerződésben vállalt kötelezettségének, miszerint az adásvételi szerződés hatályba lépéséig terjedő időszakban felmerülő, román szabályozói tőkekövetelményeknek megfelelő tőkeemelést végrehajtja a bankon. Az MKB leányát az amerikai PineBridge alapkezelő vásárolta meg.

A román leánycég eladásáról az idén tavasszal döntött az MKB tulajdonosa a BayernLB, hogy a magyarországi leánybank súlyos veszteségeket szenvedett el az elmúlt évek során. A román leánycég mellett magyarországi fiókbezárásokról és létszámleépítésről is döntöttek a bajor tulajdonosok.

 

tőkeemelés Bank MKB karcsúsítás
Kapcsolódó cikkek