Pénz- és tőkepiac

Doktor Végzet: Németországra is recesszió vár

A dr. Végzetként aposztrofált Marc Faber szerint egyértelmű, hogy globális recesszió felé tartunk, ami alól valószínűleg Németország sem lesz kivétel.

Faber megfogalmazása szerint 100 százalék a világszerte jelentkező esélye, hiszen az európai, amerikai és kínai gazdaság is gyengélkedik. Európa már most válságban van, Németország ugyan még enyhe növekedést tud felmutatni, de az elemző szerint hamarosan recesszióba fordul.

Faber a CNBC-nek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy sem a Fed, sem az pénzügyminisztérium nem tudja megakadályozni a krízist, az eddigi intervenciós lépések csak szegényebbé tették az amerikai gazdaságot. A szakértő úgy véli, hogy csak egy hatalmas mértékű pénzpolitikai enyhítés billenthetné a helyére a folyamatokat. Ezen az elnökválasztások kimenetele sem változtat, az államadósság 1,3 ezer milliárd dollár és tovább fog emelkedni. És bár a vállalati szektor eddig jól teljesített, Faber arra számít, hogy a céges eredmények is gyengébben alakulnak a következő egy-másfél évben.

Németország doktor végzet Marc Faber válság
Kapcsolódó cikkek