Pénz- és tőkepiac

Tolongás az iPhone 5-ért – Új csúcson az Apple

Történelmi csúcsra, 704 dollár fölé emelkedett az Apple részvények árfolyama az Egyesült Államokban a nyitást követően. A technológiai papírok árfolyama továbbra is a historikus csúcs közelében, 702-704 dollár között ingadozik.

Pénteken lehetett először hozzájutni az iPhone új csúcskészülékéhez, az iPhone 5-höz. A vásárlók hosszú sorokban, több órát várakoztak, hogy az első napon megszerezhessék a készüléket.

Elemzők szerint az Apple hétfőig eladhat 6 millió iPhone 5-öt, ami kedvezően hat a részvényárfolyamra, hiszen rekordot dönthet az értékesítéssel. Szakértők úgy vélik, hogy akár 6,5 millió iPhone 5 is gazdára találhat három nap alatt, ami jelentősen meghaladja az iPhone 4S készülék 4 milliós értékesítését.

Az okostelefont péntek reggeltől lehet megvásárolni az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Hong Kong-ban, Japánban, Szingapúrban és az Egyesült Királyságban.

A részvények árfolyama már a nyitás előtti kereskedésben 700 dollár felett álltak. A papírok jelenleg 0,6 százalékos emelkedést mutatnak, vagyis 703 dolláron jegyzik New Yorkban az Apple részvényeket.

Az Apple árfolyama a nyitást követően történelmi csúcsot ért el, 704 dollár felett.

Apple iPhone iPhone 5
Kapcsolódó cikkek