Pénz- és tőkepiac

A kormány nem tett le az egyéni nyugdíjszámlákról

A kormány nem tett le az egyéni nyugdíjszámlák kialakításáról, az érintett tárcák vizsgálják a különböző modelleket - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Giró-Szász András arról is beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az érintett tárcáknál, és előbb-utóbb megszületik ez az intézkedés.

A kormány nem tett le az egyéni nyugdíjszámlák kialakításáról, az érintett tárcák vizsgálják a különböző modelleket - mondta a kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Giró-Szász András arról is beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az érintett tárcáknál, és előbb-utóbb megszületik ez az intézkedés.

Szólt arról is, hogy a kormány továbbra is fenntartja a nyugdíjak reálértékét. Mint mondta a kabinet 1,6 százalékos plusz tett hozzá a februári, 4,2 százalékos nyugdíjemeléshez, vagyis éves átlagban 5,8 százalékkal emelte meg a nyugdíjakat.

Giró-Szász András hozzátette: azt azonban figyelembe kell venni, hogy az európai gazdasági helyzet olyan hektikus, hogy jelen pillanatban a legbiztonságosabb lépéseket megtette a kormány, az egyéni számlák kialakítása már csak plusz hozzáadás a rendszerhez.

kormány nyugdíj Giró-Szász nyugdíjszámla
Kapcsolódó cikkek