Pénz- és tőkepiac

Új tagokkal gyarapodik az Erste pénztára

Beolvadt az IKR-Bábolna Önkéntes Nyugdíjpénztár az Erste Nyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatába. Az Erste Nyugdíjpénztár közgyűlése szeptember 27-én elfogadta a beolvadás dokumentumait, azonban a folyamat akkor tekinthető véglegesnek, amikor a PSZÁF kiadja az engedélyt.

Az IKR-Bábolna Önkéntes Nyugdíjpénztár 2012. június 30-ával beolvadt az Erste Nyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatába - közölte lapunkkal az Erste csoport.  A beolvadással az Erste önkéntes ágazata több mint 10 százalékos növekedést ér el, mellyel a taglétszám 36 ezer főre emelkedik, tekintetében pedig – az idei magas hozamnak is köszönhetően – eléri a 18 milliárd forintot.

Mohr Lajos, az Erste Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója elmondta: „nagy örömünkre szolgált, hogy az IKR-Bábolna Nyugdíjpénztár közgyűlése az Erste mellett döntött. Fontosnak tartjuk, hogy a Bábolna pénztártagjai pozitívan éljék meg a változást, annak tudatában, hogy egy biztos háttérrel rendelkező, folyamatosan növekvő nyugdíjpénztárhoz csatlakoztak. Az Erste Nyugdíjpénztár közgyűlése szeptember 27-én elfogadta a beolvadás dokumentumait, azonban a folyamat akkor tekinthető véglegesnek, amikor a PSZÁF kiadja az engedélyt”.

Az önkéntes pénztári megtakarítások népszerűsége érezhetően nő az utóbbi időben. A befizetések után járó 20 százalékos adókedvezmény (amely legfeljebb 100 ezer forint), a magas és kamatadómentesen elérhető hozam, a megtakarítás örökölhetősége és az alacsony költségek komoly vonzerőt jelentenek az új tagok számára.

Erste IKR pénztár
Kapcsolódó cikkek