Pénz- és tőkepiac

Miért vette meg az MNB az Eiffel Palace-t? Itt a magyarázat

Egyebek mellett a jelenlegi ingatlanpiaci környezetben az ingatlan befektetésből származó előnyök kiaknázása érdekében vásárolta meg nettó 45,3 millió euró (mintegy 13,6 milliárd forint+áfa) összegért a budapesti Eiffel Palace irodaházat az MNB - indokolt a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank azt is közölte, hogy a vásárlás kedvező hatást gyakorolhat az MNB eredményére.

Az irodaház megvételét teljes körű jogi átvilágítás, a ingatlan befektetési értékének megtérülési számításokon alapuló, a KPMG által végzett meghatározása előzte meg - áll a közleményben.

A jegybank beruházásai, így a budapesti irodaház megvásárlása nem jelentenek terhet a központi költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek - hangsúlyozza a jegybank.

Az MNB azt követően jutatta el közleményét az MTI-nek, hogy az Együtt-PM bejelentette: feljelentést tesz az Eiffel Palace megvásárlása miatt. "Az Együtt-PM szövetség feljelentést tesz az Eiffel Palace irodaház megvásárlása ügyében, ugyanis szerintük felveti a hanyag vagy hűtlen kezelés gyanúját, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piaci árnál drágábban, 18 milliárd forintért vásárolta meg az ingatlant" - közölte Pápa Levente, az ellenzéki szervezet gazdaságpolitikusa tegnapi sajtótájékoztatóján.

eiffel palace MNB
Kapcsolódó cikkek