Pénz- és tőkepiac

Az NHB-hez kerülnek a Buda-Cash ügyfelei

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) arról értesítette az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt-t, hogy a felszámolás alatt álló Buda-Cash Zrt. állomány-átruházásra kiírt pályázatát megnyerte. Az NHB február 18-án nyújtotta be a pályázati anyagát.

Az NHB felkészült a Buda-Cash ügyfelek eszközállományának fogadására, és az ügyfelek tranzakcióinak kezelésére - közölte a hitelintézet. Az állomány-átruházási szerződést az NHB a pályázati kiírás szerint megköti a PSFN-nel, és ezt a szerződést jóváhagyásra be kell nyújtania az MNB-nek. A vonatkozó engedély megszerzését követően indulhat el az a folyamat, melynek eredményeként az érintett állomány ténylegesen az NHB és ezáltal az ügyfelek rendelkezésére állhat.

A bank ezen folyamatok időbeni alakulásáról, valamint az állomány-átruházás elindulásának tényleges időpontjáról is tájékoztatja majd az ügyfeleket. Drabik Zsolt, az NHB vezérigazgatója elmondta, hogy a pénzügyi intézményt is meglepte, hogy más piaci szereplő nem indult a pályázaton. Az NHB felkészült arra, hogy a szerződés megkötése és az MNB engedélye után, a felszámolóval összhangban folyamatosan tájékoztassa a volt Buda-Cash ügyfeleket az állomány-átruházás várható folyamatáról, az ügyintézés részleteiről.

Az NHB célja, hogy az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül ismét rendelkezhessenek a felszámoló által kiadott befektetési eszközeik felett, és az egy éves kényszerszünet után ismét hatékony és sikeres befektetési döntéseket hozhassanak. Hasonlóan más hazai befektetési szolgáltatókhoz, a bank saját képviseletei és fiókjai mellett közvetítők révén is országos elérést biztosít majd az ügyfeleknek az ügyintézés megkönnyítésére, kiemelt célja, hogy az ügyfelek kiszolgálását a lehetős leggyorsabban bonyolítsa le.

Az NHB rendelkezik a Budapesti Értéktőzsdén kereskedési joggal, és a hazai értékpapírpiac mellett a nemzetközi termékek elérését is biztosítja majd az ügyfeleknek, vezető forgalmazója az Access Befektetési alapoknak is, melyek forgalmazása a Buda-Cash felszámolása miatt közel egy éves kényszerszünet után február 22-től újraindultak.

NHB Buda-Cash
Kapcsolódó cikkek