Pénz- és tőkepiac

Kiderült: quaestorosok és rokonaik is a bedőlés előtti napon vették ki a pénzüket

Tovább bővül azoknak a listája, akikről kiderült, hogy épp egy nappal az összeomlás előtt vették ki a Quaestorból a megtakarításaikat.

Quaestorosok, volt quaestorosok és rokonaik is voltak azon szerencsések között, akik a bedőlés előtti utolsó nap vették ki a megtakarításukat a Quaestorból - írta meg az Index.

A lista egy részét az N1 tévé már megszellőztette, ekkor kiderült, hogy egy a Legfőbb Ügyészségen régebben dolgozó sofőr a bukás előtt 200 milliót vett ki, a HVG pedig kiderítette, hogy egy szegedi bíró és az anyja is épp időben lépett.

A lista alapján egy nappal a bukás előtt mentette ki a pénzét a Tarsoly Csaba és vádlott-társai ellen folyó per koronatanúja, a Quaestor volt treasury igazgatója, Kámory Ferenc. Az ügy másik fontos tanúja, Tóth Ibolya volt back office-vezető neve is felbukkan a listán, egy hárommilliós tétellel, de ebben az esetben a gyakori név miatt nehéz ellenőrizni, hogy valóban róla van-e szó, vagy csak valakiről, akit ugyanúgy hívnak.

Szintén az utolsó napon vette ki a pénzét az ügy ötödrendű vádlottja, Berecz László anyja. Berecz László a Quaestor hálózati igazgatója volt, amíg csődbe nem ment a cég őt pedig le nem tartóztatták, édesanyja 13,6 millió forinttal távozott egy nappal a bedőlés előtt.

Ugyanekkor mentette ki a megtakarításait Tóth Róbert József, aki a Quaestor régebbi utazásszervező cégének regionális igazgatójaként dolgozott  - írja az Index egy volt Quaestor-alkalmazott forrásra hivatkozva.

brókerbotrány Quaestor
Kapcsolódó cikkek