Pénz- és tőkepiac

Alacsony forgalmat várnak pénteken a tőzsdén

Alacsony forgalmat, kis elmozdulást várnak az MTI-nek nyilatkozó szakértők pénteken a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: délután publikálják a decemberi amerikai kiskereskedelmi adatokat, amelynek hatása lehet a nemzetközi tőzsdékre, így a BUX-ra is.

A fontosabb magyar papírok közül a Richter és az OTP van rekord közeli árfolyamon - mondta. A szakértő nem vár nagy elmozdulást a csütörtöki árakhoz képest.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárja szerint a BUX esetében semleges kereskedésre számít, pozitívan korrigálhat viszont a német tőzsdeindex, a DAX a csütörtöki 1 százalékos esés után.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,78 pontos, 0,02 százalékos csökkenéssel, 32 966,42 ponton zárt csütörtökön. A Mol 180 forinttal, 0,86 százalékkal 21 000 forintra erősödött, 3,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára nem változott, 8760 forintot ért, forgalmuk 3,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,59 százalékkal 509 forintra csökkent, forgalma 1,2 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 48 forinttal, 0,74 százalékkal 6403 forintra esett, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

BUX BÉT magyar részvénypiac
Kapcsolódó cikkek