Pénz- és tőkepiac

Hét forintos osztalék az Appeninnél

Több mint duplázódó nyereséggel zárta a 2016-os évet az Appeninn, így történetében először fizethet osztalékot részvényeseinek.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési társaság részvényenként 7 forintos osztalékra tesz javaslatot a közgyűlésen, ami a csütörtöki záróár alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Jelentősen javuló eredménnyel zárta a 2016-os évet az Appeninn Nyrt., így az Igazgatótanács (IT) a 2009-ben alapított társaság működése során először tesz javaslatot fizetésére a részvényeseknek. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ingatlanbefektetési vállalat (IFRS szerinti) adózott eredménye több mint a duplájára (+120%), 2,64 millió euróra emelkedett, amit enyhén növekvő (+1%), 4,63 millió eurós árbevétel mellett ért el.

Az Appeninn IT-je az egy évvel ezelőtt megfogalmazott osztalékfizetési szándékának megfelelően, részvényenként 7 forintos osztalék fizetésére tesz javaslatot a tulajdonosoknak. Ez az Appeninn részvények csütörtöki záróára alapján 3,2 százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Székely Gábor, a vállalat operatív igazgatója és az IT tagja elmondta, hogy hosszútávon fenntartható és kiszámítható osztalékfizetést terveznek, melyre a vállalat idei első negyedéves eredménye és távolabbi kilátásai alapján is lehetőséget lát. Hozzátette, hogy az osztalékfizetés mellett a menedzsment célja, hogy az ingatlanportfolió tavalyi évben elkezdett bővítését idén is folytassa.

osztalék apennin BUX részvénypiac
Kapcsolódó cikkek