Pénz- és tőkepiac

Viszik a nyereménybetéteket, mint a cukrot

Csaknem 4 milliárd forinttal nőtt az FHB nyereménybetét-értékesítése 2017 első félévében, a jelenlegi kamatkörnyezetben ugyanis felértékelődött ez a megtakarítási forma.

Három és fél év alatt 700 millió forintról 15,3 milliárd forintra emelkedett az FHB Bank teljes Nyereménybetét-állománya, a betétesek száma mára meghaladja a 114 ezret. A postahivatalok mellett a takarékok is beszálltak az értékesítésbe. Az év végéig pedig valamennyi takarékfiókban kapható lesz ez a pénzügyi termék.

A nyereménybetét idei első félévi értékesítése még a tavalyi év kiugró dinamikáját is felülmúlta. Míg a nyereménybetétben elhelyezett összes megtakarítás 2016-ban 5,2 milliárd forinttal nőtt, addig 2017 első hat hónapjában már 3,8 milliárd forinttal. Fél év alatt a nyereménybetétek darabszáma 68 ezerrel, immár 400 ezer fölé emelkedett – ennyi van a jelenleg 114 ezer betétesnél. Közel 5,5 ezer nyereménybetétet ajándékba kaptak a tulajdonosaik.

2017. július 10-ig 635 darab nyeremény talált gazdára, közel 245 millió forint értékben. Van olyan szerencsés ügyfél, akinek a nyereménybetétjét már négy alkalommal is kisorsolták, ketten háromszor, 18-an pedig kétszer nyertek.

Az FHB Bank által 2011 augusztusában elindított speciális megtakarítási forma 2014-től vált még népszerűbbé, amikor a hagyományos, lekötött bankbetétek kamata elkezdett csökkenni. Emiatt ugyanis még többen választják ezt a megtakarítási formát. Bár a nyereménybetétnek is van kamata – ami jelenleg évi 0,55 százalék –, abból a Bank nyereményalapot képez, amelynek egyharmadát tárgy-, kétharmadát pedig gépjárműnyeremény formájában sorsolja ki az ügyfelek között.

sorsolás megtakarítás nyereménybetét
Kapcsolódó cikkek