Pénz- és tőkepiac

Érdemes lehet shortolni a Snapet

Bőven van arra esély, hogy a Snap kicsit pihen, majd az elmúlt két hét menetelése után lefelé korrigál a papír.

Látványos menetelést mutatott a Snap árfolyama az elmúlt két hétben. A gyorsjelentés után 12,5 dollárig csúszott vissza a papír, és minden jel arra utalt, hogy némileg túltolták a befektetők az eladási gombok nyomkodását: közel lehet egy visszapattanás.

Végül 15 dollárig erősödött a papír, 20 százalékos gyors profittal jutalmazva a bátor és kitartó befektetőket.

Csakhogy most ismét fordulat előtt állhat a viszont ezúttal a másik irányban. Technikai alapon ugyanis bőven vannak olyan akadályok a papír előtt, melyek nem kis barikádnak tűnnek a hosszú menetelés útján. Az 50 napos mozgóátlag és a csökkenő trendvonal sokszor jelent nagy falatot a befektetők számára, ennek áttörése már nagyon fontos jel lenne, amely látványos (igen, még ennél is sokkal nagyobb) szárnyalást indíthatna meg.

Ezzel számolni egyelőre merész lenne, látva a piaci mozgásokat. Ha elszabadulnak az indulatok a geopolitikai tárgyalóasztalnál, nem biztos, hogy pár százalékos eséssel megússzák a piacok. Ilyen környezetben a volatilis, nagy jövőt ígérő részvények általában szenvedni szoktak, és hektikus mozgásokra képesek.

Bőven van tehát arra esély, hogy a Snap kicsit pihen, majd az elmúlt két hét menetelése után lefelé korrigál a papír. Első körben a 14 dollár lehet a cél, de miért ne eshetne vissza a 12 dolláros mélypontokig. Elvégre nem történt sok jó a cég körül, bejelentés sem érkezett az elmúlt hetekben, a fundamentumok sem váltak erősebbé, hiszen továbbra is messze a Facebook a versenyfutás esélyese.

Egyébként egy konkrét eladási stratégia mellett nem is kellene nagy kockázatot vállalni, pár százalékos emelkedés után, a szintek áttörésével már biztosan nem lenne érdemes pozícióban maradni. Emiatt már a 14 dollár körüli szintek is jó hozam-kockázat aránnyal kecsegtetnek, persze azért csak óvatosan!

Snap tőzsde befektetés
Kapcsolódó cikkek