Pénz- és tőkepiac

Rekordok hete a részvénytőzsdéken

Újabb történelmi csúcsot döntött a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe múlt héten.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe múlt héten 2,6 százalékkal 36 678,22 pontra erősödött. Ez újabb történelmi csúcs.

Pénteken alapvetően a Mol Nyrt. elemzői becsléseket jócskán meghaladó negyedéves gyorsjelentése és az eredményvárakozások felemelése fűtötte a BUX raliját. A heti szinten 5,6 százalékot dráguló olajpapír csak pénteken 3 százalékot szedett magára, és 23 350 forinton hagyta el a parkettet. Utoljára 2011 májusában járt ezen a szinten az olajpapír kurzusa. Az OTP-részvények ára heti szinten 3,3 százalékkal drágult, a Richter papírok 1,35 százalékos veszteséget hozotak a befektetőknek, az alapvetően semleges negyedéves gyorsjelentését múlt héten közlő Magyar Telekom pedig 467 forinton stagnált. A BÉT múlt heti 47,5 milliárd forintos forgalma másfélszer nagyobb volt az azt megelőző héthez képest.

A BUX ötnapos emelkedése kiemelkedik nemcsak a régióban, hanem a világ tőzsdéi közül is, pedig közben a Dow Jones mindennap új rekordon zárt, de összességében csak 1,2 százalékkal ment feljebb. A Dow Jones új csúcsa 22 092,81 pont.

részvény részvényindex csúcs BÉT
Kapcsolódó cikkek