Pénz- és tőkepiac

Csökkentette alaptőkéjét a CIG Pannónia

CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlése kedden a társaság alaptőkéjének leszállításáról szóló határozatokat hozott, a cég az alaptőkéjét összesen 13 millió 333 ezer 320 forinttal csökkentette – közölte a biztosító a Budapesti Értéktőzsde honlapján, kedden.

Az alaptőke-leszállítást a társaság úgy hajtja végre, hogy a cég tulajdonában álló, 333 333 dematerializált, szavazati jogot biztosító, egyenként negyven forint névértékű, névre szóló, A sorozatú törzsrészvényt bevonja, azaz az alaptőke-leszállítás során a részvények számát csökkenti a biztosító cég.

A 333 333 bevonásával a biztosító társaság a kamatozó részvények átváltásával forgalomba kerülő törzsrészvények számát kívánja csökkenteni. Az A sorozatú törzsrészvényesek tulajdonosai a közgyűlésen hozzájárultak az alaptőke tervezett leszállításához.

A biztosító közgyűlése a keddi döntésekkel a részvények számának további emelkedését, felhígulását kívánta megakadályozni. Közölték: a társaság az alaptőke-leszállításról a Cégközlönyben közleményt tesz közzé.

Korábban, két héttel ezelőtt, szeptember 12-én a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a biztosító társaság alaptőkéjének zártkörű felemeléséről szóló döntést hozott. A zártkörű alaptőke-emelés új, A sorozatú, dematerializált, névre szóló, szavazati jogot biztosító egyenként 40 forint névértékű törzsrészvények kibocsátásával történik.

A zártkörű alaptőke-emelésről szóló döntést azzal indokolták, hogy a társaság által kibocsátott B és C sorozatú, összesen 1 millió 881 ezer 139 kamatozó részvényt A sorozatú törzsrészvénnyé alakították át 2017. szeptember 11-én. A biztosító alaptőkéje korábban 2 milliárd 606 millió 573 ezer forint volt, a két tranzakció – a tőkeemelés és a tőkecsökkentés – lezárása után az alaptőke mintegy 2 milliárd 838 millió forintra emelkedik.

alaptőke CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.
Kapcsolódó cikkek