Pénz- és tőkepiac

Maradt még erő a Richterben

A gyorsjelentés alapvetően hozta a várakozásokat, a bevételek növekedési üteme továbbra is erős, miközben a devizahatások nem is voltak pozitívak.

Továbbra is optimisták vagyunk a Richter Gedeon kilátásainak megítélésében, mivel a múlt heti hírek alapján változatlanul benne van a felértékelődés lehetősége a papírban. Az elmúlt évekhez hasonlóan eddig is bíztunk a javulásban és a 7 ezer forint feletti árfolyamokban, most azonban véleményünk szerint a 7750 forintos szintek elérése, az új történelmi csúcs sincs kizárva.

A gyorsjelentés alapvetően hozta a várakozásokat, a bevételek növekedési üteme továbbra is erős, miközben a devizahatások nem is voltak pozitívak. A profitabilitás sem volt rossz a nagyobb pénzügyi veszteségek ellenére sem, az Esmya- és Vraylar-eladások pedig talán a vártnál is erősebben alakultak a vizsgált három hónapban.

Nem is csoda, hogy a menedzsment optimistább lett az éves előrejelzések során. Az év elejéhez képest most már nagyon sokat javult a prognózis, és a korábbi becsléseinkhez is sokkal jobban illeszkedik. Ennek eredményeként megerősítve látjuk a gyógyszercégre vonatkozó várakozásainkat.

Hosszabb távon a helyzet pozitív, a Richter túl lehet már a gyengébb időszakon, amit a kedvezőtlenebb devizaárfolyamok és a viszonylagos hírcsend jellemzett. Közben azt a tapasztalt befektetőknek is látniuk kell, hogy a hozamkörnyezet jóval kedvezőbb lett itthon, így a cégek értéke már emiatt is növekedésnek indult.

Úgy látjuk, a mostani hozamkörnyezetben bőven maradt még felértékelődési potenciál a részvényben, miközben több hónapos mélypontot kellene ahhoz ütnie a papírnak 6400 forint alatt, hogy látványosan romoljon a kép.

Mindent egybevetve optimistán látjuk a jövőt, egyre inkább örülhetnek azok a befektetők, akik még tavaly év elején részvényvásárlással reagáltak az optimista jövőképet sugalló hírekre. Azóta – osztalékkal együtt – több mint 40 százalékot erősödött a de bízunk még a további pluszokban.

kilátások Richter
Kapcsolódó cikkek