Pénz- és tőkepiac

Új alapkezelő kezdte meg működését

MKB-Pannónia Alapkezelő néven létrejött a hazai vagyon- és portfóliókezelői piac ötödik legnagyobb, teljesen magyar tulajdonú alapkezelője.

A Pannónia CIG Alapkezelő tulajdonosi szerkezetében közelmúltban lezajlott tulajdonosi változások eredményeként, MKB-Pannónia Alapkezelő néven létrejött a hazai vagyon- és portfóliókezelői piac ötödik legnagyobb, teljesen magyar tulajdonú alapkezelője – mondta Benczédi Balázs, az új alapkezelő vezérigazgatója szerdán, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Benczédi Balázs vezérigazgató az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. bemutatkozó sajtótájékoztatóján a fővárosi Várkert Bazárban 2017. november 15-én.
Forrás: MTI

Az MKB-Pannónia Alapkezelő a jövőben három, eddig is sikerrel működő szervezet tevékenységét integrálja, mostantól az intézményi vagyonkezeléssel foglalkozó CIG Pannónia Alapkezelő, a befektetési alapok kezelésével foglalkozó MKB Alapkezelő, valamint az MKB Bank portfólió és vagyonkezelési területeinek működését és tapasztalatait egyesítik az új cégben.

Az alapkezelő cég most 730 milliárd forint kezelt vagyonnal rendelkezik – ismertette a vezérigazgató. Benczédi Balázs kiemelte: az MKB-Pannónia Alapkezelő a magyarországi piac három legnagyobb szereplője közé kíván kerülni a közeljövőben.

MKB Bank CIG Pannónia MKB-Pannónia Alapkezelő alapkezelő
Kapcsolódó cikkek