Pénz- és tőkepiac

Csendesen zárta az évet a börze

A BUX csekély, összesen 15,9 milliárd forintos forgalomban alig 0,1 százalékkal erősödött.

Eseménytelenül telt a múlt heti három kereskedési nap a Budapesti Értéktőzsdén: a BUX csekély, összesen 15,9 milliárd forintos forgalomban alig 0,1 százalékkal erősödött. Az alacsony likviditás a nemzetközi piacokon is megfigyelhető volt az ünnepi időszakban. A vezető papírok vegyesen teljesítettek.

A Molról érkezett csak az árfolyamot megmozgató hír: a vállalat és partnerei még karácsony előtt megkezdték a kitermelést az északi-tengeri Catcher olajmezőn, a hazai olajcég papírjai 0,1 százalékos pluszban zárták a hetet. A Magyar Telekom és a Richter kurzusa minimálisan csökkent, az OTP jegyzése több mint 0,1 százalékot drágult, és 10 ezer forint fölött zárta az évet.

A pesti börze még így is felülteljesített a nyugati indexekhez képest, a DAX, a CAC 40 is esett, a vezető európai börzék közül a brit FTSE emelkedett. A tengerentúlon szintén eséssel zárták az év utolsó hetét a főbb tőzsdék, a befektetők vélhetően realizálták az árfolyamprofitokat a rekordokkal teli év vége előtt. Az olajpiacon a Brent és a WTI ára is hároméves csúcs közelében zárta az évet.

Nyugat-Európa tőzsde BUX
Kapcsolódó cikkek