Pénz- és tőkepiac

Felszállópályára került a Boeing

A növekedés az iránymutatás alapján tartható, 13,8 és 14 dollár közé emelkedhet 2018-ban a vállalat egy részvényre jutó eredménye.

Rekorderedményről számolt be a Boeing szerdán a 2017-es pénzügyi évre, de még jobban örültek a részvényesek a 2018-ra megfogalmazott kilátásoknak, melyek messze túlmutatnak a Wall Street várakozásain. Pénteken várhatjuk a megerősítést a közel 5 százalékos szerdai pluszra, és az így elért technikai kitörésre a 350 dollár alól.

Ami a negyedik negyedévet illeti, a vállalat 5,18 dolláros egy részvényre jutó eredménye kenterbe verte a 2,91 dolláros konszenzust. Az egy évvel ezelőtti – szintén erős – negyedévhez képest ez lényegében duplázás ennél a mutatónál. A 25,4 milliárd dollárra rúgó értékesítés is felülteljesítés, éves alapon pedig ugyan 1 százalékkal csökkentek az értékesítési számok, az előző negyedévhez viszonyítva viszont 9 százalékos növekményről lehet beszélni. Fontos még megemlíteni a működési profitmarzsok hosszú távú emelkedő trendjét, amely ebben a negyedévben is kitartott, 250 bázispontnyi növekedéssel 11,9 százalékra emelkedett (éves alapon 450 bázispont).

Néhány szó a menedzsment már említett, optimista várakozásairól: a növekedés az iránymutatás alapján tartható, 13,8 és 14 dollár közé emelkedhet 2018-ban az egy részvényre jutó eredmény, és a stabil 11 százalékos, illetve a fölötti profitmarzs is tartható. A szabad cash flow 12,8 milliárd dollár lehet, ha sikerül elérni a megcélzott értékeket. Ha ezeknek a várakozásoknak megfelelően alakul a Boeing 2018-as éve, akkor minden ok megvan a lelkesedésre.

A technikai képre tekintve azt láthatjuk, hogy egy nagy menetelés után egy kéthetes konszolidációs időszakon vagyunk túl. A már említett 350 dolláros szint alól lehet a kitörést megerősíteni, ami az elkövetkező hetekre a Fibonacci-szintek segítségével a 388 dolláros célárat is megcélozhatja, ami bő 10 százalékos potenciál rövid távon. Ezzel kapcsolatban azonban kiemelten fontos a kitörés hét vége előtt érkező megerősítése!

rekorderedmény Boeing
Kapcsolódó cikkek