Pénz- és tőkepiac

Nem várható változás a magyar tőzsdén

Enyhe emelkedésre, stagnálásra számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.

Bukta Gábor, az Equilor elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kifejtette, hogy a befektetők kivárhatnak Nyugat-Európában és Magyarországon is, mivel a nap folyamán tartja kamatdöntő ülését az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed.

Ugyanakkor némileg tovább emelkedhet a BUX a hétfői nagy esést követően, vállalati hírek hiányában a blue chipeknél a technikai szintek kerülhetnek előtérbe. Közölte: az OTP Bank szerda hajnalban tette közzé a közgyűlési tervezetét. A várakozásoknak és a korábbi kommunikációnak megfelelő mértékben emelkedhet idén az mértéke, miután a bank igazgatósága 219 forintos részvényenkénti kifizetést javasol a bank közgyűlésének. Az elemző szerint az OTP-re nem lesz már hatással az osztalékjavaslat, miután a kifizetés mértékét a várakozásoknak megfelelően emelheti a bank.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar tőzsdén nagy mozgásra nem számít, stagnálás lesz a meghatározó. A vezető részvények közül a Mol és az OTP esetében nem várható jelentős elmozdulás, ugyanakkor a Richtert technikailag sebezhetőnek tartja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 265,20 pontos, 0,70 százalékos emelkedéssel, 37 954,29 ponton zárt kedden.

  • A Mol 8 forinttal, 0,28 százalékkal 2892 forintra gyengült, 1,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 140 forinttal, 1,24 százalékkal 11 450 forintra erősödtek, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 445,50 forintot ért, forgalma 168 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,19 százalékkal 5510 forintra nőtt, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.
  • várakozások nyitás tőzsde BUX
    Kapcsolódó cikkek