Pénz- és tőkepiac

Tőkeemelésről döntött a SET Group

A SET Group Nyrt. igazgatótanácsa alaptőke-emelésről döntött március 29-én. A társaság két új befektetővel állapodott meg 150 millió forint értékben.

Az új befektetők a tárgyalások eredményeként százötvenmillió forint tőkeemelést hajtanak végre a SET Group Nyrt.-ben, oly módon, hogy az összegből ötvenmillió forint a SET Group jegyzett alaptőkéjét, a fennmaradó százmillió forint a vállalat tőketartalékát növeli -tájékoztat közleményében a vállalat.

A március 29-én elhatározott alaptőke-emelés új részvények zártkörű forgalomba hozatalával történik, melyek kibocsátási értékének teljesítése pénzbeli vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátásával valósul meg. A kibocsátási érték háromszáz forintban került meghatározásra és elfogadásra.

Az alaptőke-emelés „A” sorozatú, egyenként száz forint névértékű, egyenként háromszáz forint kibocsátási értékű dematerializált új törzsrészvény zártkörű forgalomba hozatalával történik.

Az igazgatótanács célja a jelenlegi alaptőke-emeléssel a társaság pénzügyi és törvényi stabilitásának, valamint likviditásának megteremtése.

Tekintettel a társaság jelenlegi tőkehelyzetére az igazgatóság kizárólag oly módon kívánt a SET Group Nyrt. új befektetőivel megállapodni, hogy a társaság múltjából adódó veszteségek kompenzálásra kerüljenek.

A SET Group Nyrt. igazgatósága idén további tőkeemeléseket tervez, a társaság likviditásának biztosítása, valamint az új tevékenység megkezdése érdekében – írják.

tőke Set Group alaptőke emelés befektetők
Kapcsolódó cikkek