Pénz- és tőkepiac

A Konzumé lett az almádi szálloda

A tőzsdén jegyzett Konzum Nyrt. igazgatósága végrehajtotta a társaság közgyűlése által elhatározott alaptőkeemelést.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétette a cég igazgatóságának határozatát, amely megállapítja, hogy a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap a részvénytársaság tavaly decemberi határozatának megfelelően nem pénzbeli hozzájárulásként rendelkezésre bocsájtotta a Balatonalmádiban található Hotel Bál Resort szállodát és a hozzá tartozó Szent István sétány 2. szám alatti strandfürdőt.

A Konzum igazgatósága az ingatlanok összértékét mintegy 1,99 milliárd forintban fogadta el a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. könyvvizsgáló szakvéleménye alapján. Az igazgatóság továbbá a vagyoni hozzájárulás alapján 632 919 darab egyenként 25 forint névértékű törzsrészvényt bocsájt ki, melyek kibocsátási értéke részvényenként 3 141 forint, összesen 1,99 milliárd forint.

A cég alaptőkéje a tranzakció következtében a kibocsátott részvények névértékével, azaz 15,8 millió forinttal emelkedik meg, míg a vagyoni hozzájárulásnak a társaság alaptőke-emelésében érvényre nem juttatott részét a Konzum tőketartalékába helyezik.

Az új részvények lejegyzésére és átvételére kizárólag a vagyoni hozzájárulást szolgáltató a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap jogosult, amely az új részvények átvételére írásban már kötelezettséget vállalt.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. március 7-én meghatározta a tavaly december 12-én elhatározott és közzétett alaptőke-emelés sorozat kiegészítéseként szolgáló tranzakciós lépéseket, határidőket.

 

apport törzsrészvény Balatonalmádi Konzum névérték Konzum II.
Kapcsolódó cikkek