Pénz- és tőkepiac

A Mészáros házaspáré lett a Konzum PE Magántőkealap

Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői, miután tulajdonukba kerültek a zártkörű alap befektetési jegyei. Erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozzák a befektetők személyét.

Magyarországon – az EU tagországaival jogharmonizációban – a befektetési vállalkozások működését szigorú törvényi előírások szabályozzák, amelyeknek megfelelően értékpapírtitoknak minősül a magántőkealapok befektetőiről az alapkezelő rendelkezésére álló információ – közölte a társaság. Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára – olvasható a közleményben.

A Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdonhányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban:

 • a Konzum Nyrt.-ben,
 • az Opus Globalban és
 • az Appeninn Holdingban.
 • Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósága végzi.

  Mészáros Lőrinc és a Konzum PE Magántőkealap tőzsdei befektetései a tulajdonhányad arányában

  Vállalat

  Mészáros Lőrinc

  tulajdoni hányad (%)

  Konzum PE Magántőkealap*

  tulajdoni hányad (%)

  Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.

  19,57

  33,75

  Opus Global Nyrt.

  23,67

  20,27

  Appeninn Holding Nyrt.

  -

  23,86

  * A Konzum PE Magántőkealap jelenlegi tulajdonhányada a Konzum-Opus csoportnál, illetve a CIG Pannóniánál folyamatban lévő tőkeemelések nélkül

  Mészáros Lőrinc Konzum
  Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
  Kapcsolódó cikkek