Pénz- és tőkepiac

A Mészáros házaspáré lett a Konzum PE Magántőkealap

Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix a Konzum PE Magántőkealap kizárólagos befektetői, miután tulajdonukba kerültek a zártkörű alap befektetési jegyei. Erről maguk az érintettek tájékoztatták a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt.-t, felhatalmazva a társaság igazgatóságát, hogy nyilvánosságra hozzák a befektetők személyét.

Magyarországon – az EU tagországaival jogharmonizációban – a befektetési vállalkozások működését szigorú törvényi előírások szabályozzák, amelyeknek megfelelően értékpapírtitoknak minősül a magántőkealapok befektetőiről az alapkezelő rendelkezésére álló információ – közölte a társaság. Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix annak érdekében döntöttek úgy, hogy feloldják az alapkezelő igazgatóságát az értékpapírtitok alól, hogy a Konzum PE Magántőkealap befektetőinek megismerésével tovább erősítsék tőzsdei érdekeltségeik transzparens működését a társaságok részvényesei, illetve az intézményi befektetők számára – olvasható a közleményben.

A Konzum PE Magántőkealap jelentős tulajdonhányaddal rendelkezik három tőzsdei társaságban:

  • a Konzum Nyrt.-ben,
  • az Opus Globalban és
  • az Appeninn Holdingban.
  • Az alap befektetési tevékenységének irányítását Mészáros Lőrinc (53 százalék) és a Konzum Nyrt. (47 százalék) tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatósága végzi.

    Mészáros Lőrinc és a Konzum PE Magántőkealap tőzsdei befektetései a tulajdonhányad arányában

    Vállalat

    Mészáros Lőrinc

    tulajdoni hányad (%)

    Konzum PE Magántőkealap*

    tulajdoni hányad (%)

    Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.

    19,57

    33,75

    Opus Global Nyrt.

    23,67

    20,27

    Appeninn Holding Nyrt.

    -

    23,86

    * A Konzum PE Magántőkealap jelenlegi tulajdonhányada a Konzum-Opus csoportnál, illetve a CIG Pannóniánál folyamatban lévő tőkeemelések nélkül

    Mészáros Lőrinc Konzum
    Kapcsolódó cikkek