Pénz- és tőkepiac

A Raiffeisen Bank erősíti a kkv-k finanszírozását

A Raiffeisen Bank és az Európai Beruházási Alap húszmillió euró értékű garanciamegállapodást kötött, az InnovFin megállapodással a magyar kis- és középvállalatok jelentős mértékű, és kedvező feltételű forráshoz juthatnak - közölte a Raiffeisen. 

A húszmillió eurós garanciakeretet a Horizon 2020, az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó keretprogram és az Európai Stratégiai Beruházási Alap támogatja, célja az innovatív cégek finanszírozásának elősegítése – közölte a Raiffeisen Bank.

Forrás: MW

Az InnovFin garanciakeret 25 ezer euró és 7,5 millió euró közötti hitelekre nyújt garanciát, a kis- és középvállalatok, valamint a nagyobb, legfeljebb 499 főt foglalkoztató cégek hitelhez jutását is támogatja.

A garanciakeretet az Európai Beruházási Alap kezeli, és pénzügyi közvetítőkön – bankokon és más pénzügyi intézményeken – keresztül teszi elérhetővé az EU-tagországokban.

A megállapodás jól támogatja a Raiffeisen Banknak a kkv-szektor finanszírozásának további erősítésére irányuló szándékait, tette hozzá a bank közleménye.

Még könnyebben juthatnak hitelhez az innovatív kkv-k

Az Európai Beruházási Alap és az UniCredit megállapodást írt alá az InnovFin kkv-garanciakeret bővítéséről, amely finanszírozási hozzáférést biztosít innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint kisméretű, közepes tőkeerejű vállalkozásoknak nyolc országban.

 

Raiffeisen Bank InnovFin kkv-szektor Európai Beruházási Alap EIF
Kapcsolódó cikkek