Pénz- és tőkepiac

Egy rakat hitelt vásárolt a MagNet Bank

A MagNet Bank hitelportfóliót vásárolt az UCB Ingatlanhitel Zrt.-től, az új akvizícióval több mint duplájára növelte lakossági jelzáloghitelállományát - tájékoztatott a közösségi bank kedden.

A közlemény szerint az UCB Ingatlanhitel Zrt. által értékesített jelzáloghitelállomány követelésértéken 26 milliárd forint volt, ebből a teljesítő állomány 25 milliárd forint, a nem teljesítő pedig 1 milliárd forint. Ebből az állományból a MagNet Bank 54 százalékot vett át. A tranzakció lebonyolításában a KPMG Tanácsadó Kft. működött közre, mint az UCB Ingatlanhitel Zrt. kizárólagos pénzügyi- és adótanácsadója.

Forrás: Shutterstock

Az érintett teljesítő lakossági kölcsönszerződések április 27-től, szerződésállomány átruházás útján kerültek a MagNet Bankhoz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedélye alapján. A tranzakció sikeresen lezárult, az érintett ügyfelek tájékoztatása folyamatos, a hitelfelvevők – változatlan kondíciókkal – mostantól a MagNet Bank felé tesznek majd eleget törlesztési kötelezettségüknek – közölték.

A MagNet Bank számára fontos, hogy értékalapú szemléletét érvényesíteni tudja a lakossági hitelezési piacon is. A mostani felvásárlással nemcsak hitelportfóliót vásárolt, hanem lehetőséget kapott arra is, hogy pár ezer új ügyfele számára más távlatokat nyisson a pénzügyi tudatosság és a társadalmi felelősség terén – emelte ki Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke a közleményben. Az elnök szerint természetesen kiemelt szempont volt az is, hogy a bank a tranzakció révén érdemben növekedni tudott.

A nyilvános cégadatbázis szerint a 2 milliárd forint jegyzett tőkéjű bank mérlegfőösszege 2016-ban 123 milliárd forint volt, 1,8 milliárd forint adózott eredményt ért el. A megelőző évben adózott eredménye 508 millió forint volt, mintegy 109 milliárd forintos mérlegfőösszeg mellett.

UCB Ingatlanhitel Zrt. hitelportfólió Magnet Bank jelzálog
Kapcsolódó cikkek