Pénz- és tőkepiac

Nagyot nyert a HP az adóreformon

A HP a vártnál magasabb bevételt ért el az április 30-án befejeződött idei első pénzügyi negyedévben.

A HP Inc. a vártnál magasabb bevételt ért el az április 30-án befejeződött idei első pénzügyi negyedévben. Az amerikai hardvergyártó forgalmát segítette a notebookok és asztali számítógépek iránt világszerte erősödő kereslet is. Az IDC piackutató adatai szerint egyébként

a kaliforniai vállalat adta el világszerte a legtöbb PC-t a negyedévben, a piaci részesedése 22,6 százalék volt.

A jól sikerült negyedév után a cég az éves korrigált nyereségére vonatkozó előrejelzését a részvényenkénti 1,97 és 2,02 dollár közé emelte a korábbi becslésben szereplő 1,90-2,00 dollár közötti szintről. Az elemzők átlagosan 1,97 dollárt várnak. A társaság nettó profitja a negyedévben 89,3 százalékkal 1,06 milliárd dollárra, vagyis részvényenként 64 centre nőtt, amiből 975 millió dollárt tesz ki a tavalyi amerikai adóreformnak köszönhető egyszeri tétel.

A nyomtatókon múlik a HP sorsa

Az anyavállalattól való 2015-ös elszakadás óta a HP Inc. minden ellenszéltől függetlenül konzekvensen a várakozások fölött teljesített. Tette mindezt egy olyan szegmensben (PC), mely egyre inkább a hanyatlás jeleit mutatja. A pozitív teljesítmény tükröződik a cég részvényeinek árfolyamában is. (VG-Stratégia)

 

HP nyereség adózás
Kapcsolódó cikkek