Pénz- és tőkepiac

Ígéretes lehet a Johnson & Johnson

A Johnson & Johnson egyik kiemelt terméke a leukémia elleni első olyan szer, amelynek szedése mellett a kezelés nem igényel kemoterápiát.

A Johnson & Johnson, a világ legnagyobb gyógyszeripari cége 2018-ban több gyógyszert ad el, mint valaha. Az orvosi segédeszközök és a fogyasztói cikkek forgalma – amelyből a bevétel több mint fele származik – szintén növekedett, bár jóval lassabb ütemben. Mind a három fő szegmens jó irányba halad tehát, további jó hír, hogy van még miből merítenie a vállalatnak a folytatásban is.

A jövő szempontjából a Johnson & Johnson (J&J) egyik kiemelt terméke az Imbruvica, a leukémia elleni első olyan szer, amelynek szedése mellett a kezelés nem igényel kemoterápiát.

A gyógyszer eladása éves szinten 4 milliárd dollárt tehet ki, ami nagy lökést adhat a vállalatnak. Erős eleme a portfóliónak a Darzalex is, amelynek eladásait 69 százalékkal sikerült növelni, éves szinten 1,7 milliárd lehet az ebből származó bevétel.

A sokat ígérő termékek sora ezzel nem ért véget, hiszen nemrég lezárultak az Erleada klinikai tesztjei.

A prosztatarák kezelésére szolgáló gyógyszer további 4 milliárd dollárral bővítheti a J&J bevételeit, ha szélesebb körben is elterjed.

Az említett originális készítmények alkothatják a vállalat további növekedésének gerincét. A menedzsment elmondása szerint további készítmények megvásárlása is szóba kerülhet, ami szerezhet még kellemes meglepetéseket a befektetőknek. A meglehetősen erős gyógyszerportfólió 18,1 milliárd dolláros szabad cash flow-hoz segítette hozzá a vállalatot. Ezt az új készítmények megszerzésén kívül osztalékfizetésre is fordítják, ez közel 3 százalékos osztalékhozamot jelent. A technikai kilátások is biztatók. Az elmúlt hónapokban az eső trendben már látszik egy nagy beékelődés, ebből az alakzatból fölfelé kilépve nagy tér nyílna az emelkedés előtt.

A 125 dolláros ellenállási szint áttörését érdemes tehát figyelni, 7-8 százalékos emelkedés lehet ebben a kitörésben véleményem szerint.

Biztató tehát a vállalat a fundamentumok alapján, és a technikai kép is kedvezően alakulhat az elkövetkező hetekben, ezért kifizetődő lehet figyelőlistára tenni a Johnson & Johnson részvényeit.

Johnson & Johnson prosztatarák leukémia
Kapcsolódó cikkek