Pénz- és tőkepiac

Rekordokról számolt be az LG

Közzétette 2018 második negyedévi és első féléves eredménybeszámolóját az LG Electronics (LG). A dél-koreai társaság több tekintetben is rekordról számolt be: a január-júniusi időszakban története legnagyobb globális féléves bevételét és legnagyobb üzemi eredményét érte el, és első ízben haladták meg a vállalat hathavi eladásai a 30 ezer milliárd wont.

Az LG a második negyedévben 15,02 ezer milliárd won (13,9 milliárd dollár) konszolidált globális árbevétel mellett 771 milliárd won (715,1 millió dollár) üzemi eredményt ért el. A forgalom 3,2 százalékkal, az üzemi eredmény pedig 16,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

Fotó: AFP

Az első félév során felmutatott 30,14 ezer milliárd won (28 milliárd dollár) árbevétel 3,2 százalékkal nagyobb 2017 azonos időszakánál, továbbá a vállalat történetének legnagyobb féléves forgalmát jelenti. Szintén rekordot döntött az első féléves üzemi eredmény, amely éves összevetésben 18,5 százalékkal 1,88 ezer milliárd wonra (1,7 milliárd dollár) emelkedett.

A nyereségesség javulása a második negyedévben elsősorban a háztartási gépek, a légkondicionáló berendezések és a prémium kategóriás szórakoztató elektronikai eszközök piacán elért sikereknek volt köszönhető. A vállalat ugyanakkor azt is jelezte, hogy a piaci környezet bizonytalanságai, a versenyhelyzet és a nemzetközi kereskedelmi feltételek kilátásai miatt a második félévben még nagyobb hangsúlyt helyez majd a költség alapú versenyképességre és a nyereséges növekedésre.

LG Electronics bevétel negyedéves eredmény üzemi eredmény rekord
Kapcsolódó cikkek