Pénz- és tőkepiac

Módosul az Opus tranzakcióinak menetrendje

Változik az Opus Global alaptőke-emelést célzó többlépcsős tranzakciósorozatának és azok lezárásának időpontja – jelentette be a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Opus Global Nyrt. pénteki tájékoztatása szerint a 2018. február 15-én közzétett rendkívüli tájékoztatásában ismertetett – a társaság 2018. július 10. napján közzétett bejelentése alapján 2018. augusztus 31. napjáig megvalósítani tervezett – alaptőke-emelést célzó többlépcsős tranzakciósorozat és lezárásának időpontja az alábbiak szerint módosul:

A társaság a Viresol Keményítő- és Alapanyaggyártó és Forgalmazó Kft. üzletrészeinek 51 százalékát előreláthatólag 2018. szeptember 15. napjáig szerzi meg.

A tájékoztatásban ismertetett további tőkeemelések tervezett zárására

a korábbi bejelentésekhez képest egy későbbi időpontban, várhatóan 2018. október 15. és november 30. napja között,

a folyamatban lévő átvilágítások lezárását és a céltársaságokkal megkötni tervezett szerződések értékelését követően kerül sor. A korábbi tájékoztatásban ismertetettektől eltérően

a Status Geo Invest Kft. üzletrészeinek 100 százalékát nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás címén a Mátrai Erőmű Zrt. szerzi meg, ezáltal a ME Zrt. 100 százalékos közvetett befolyást szerez a Geosol Kft.-ben.

Stabil alapok, új jövőkép a Mátrai Erőműnél

Már az idén nyereséges lesz a Mátrai Erőmű Zrt. Nagyszabású beruházásokba kezd a hazai áramtermelés ötödét az ország energiaellátásában stratégiai szerepet betöltő vállalat – nyilatkozott a Világgazdaságnak Valaska József, a társaság vezérigazgatója.

(Az Opus Global leányvállalatán keresztül a Világgazdaság tulajdonosa.)

Opus Global Mátrai Erőmű Zrt. alaptőke emelés Viresol Status Geo Invest
Kapcsolódó cikkek