Pénz- és tőkepiac

Hírsáv

A Sertorius folytatja a vásárlásokat

A Csányi Sándorhoz, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójához köthető szingapúri Sertorius Global Opportunities Fund PTE kedden 35 ezer OTP-részvényt vásárolt 9780 forintos darabonkénti átlagáron.

A 342,3 millió forintos üzletről tegnap adtak ki közleményt. Kedden az OTP papírjaival 9,63 milliárd forint értékben kötöttek üzletet, a Sertorius vásárlásai ennek 3,6 százalékát teszik ki. A szingapúri alap múlt héten és a hét első két napján 1,88 milliárd forintért vett OTP-papírokat. A CIG Pannónia Életbiztosító közölte, hogy Móricz Gábor, a cég 100 százalékos leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. felügyelőbizottságának elnöke kedden 61 458 darab CIG Pannónia-törzsrészvényt vásárolt 392 forintos átlagáron. A 24,1 millió forintos tranzakcióval a tulajdonában lévő részvények száma ötmillió darabra emelkedett.

Ismét az első helyen végzett az Allianz

A Dow Jones Fenntarthatósági Index biztosítási szektorának első helyén végzett az Allianz csoport, így megőrizte tavaly megszerzett vezető helyét a rangsorban. A világ egyik legelismertebb ilyen indexében 85 ponttal végzett az ágazati sorrend élén a társaság, az átlagos pontszám 47 volt. Az Allianz 2000 óta szerepel a Dow Jones Fenntarthatósági Indexben, amely környezetvédelmi, társadalmi és irányítási kritériumok alapján rangsorolja a vállalatokat. A cég közölte, hogy tavaly 165 ökológiai vagy társadalmi hasznú biztosítási és pénzügyi termékük volt, és 5,6 milliárd eurót fektettek be a területén. Az Allianz 2010 óta az egy alkalmazottra eső ökológiai lábnyomát

17 százalékkal csökkentette.

Sertorius Allianz
Ezek is érdekelhetik