Pénz- és tőkepiac

Új vezető az MKB Bank pénzügyi és operációs területén

Fenyvesi Csaba Gábor pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettes munkaviszonya 2020. május 13. napjával közös megegyezéssel megszűnt.

Fenyvesi Csaba Gábor pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettes munkaviszonya 2020. május 13. napjával közös megegyezéssel megszűnt – olvasható az MKB Bank Nyrt. közleményében.

Fenyvesi Csaba Gábor több mint másfél évtizedes nemzetközi akvizíciós tanácsadói és hitelintézeti tapasztalattal 2017 márciusától az MKB Bank pénzügyi ügyvezető igazgatója, 2019. január 1. – március 31. között pénzügyi és operációs ügyvezető igazgatója, 2019. április 1-től pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettese volt. Ezen időszak alatt

a Társaság bevezetésre került a Budapesti Értéktőzsdére,

teljesítette az EU vállalásait, csatlakozott az Azonnal Fizetési Rendszerhez és kiszervezte informatikai tevékenységét.

Az MKB Bank pénzügyi és operációs területének élére

a Társaság elnök-vezérigazgatója 2020. május 14-i hatállyal Nyemcsok János vezérigazgató-helyettest nevezi ki.

Nyemcsok János 1992 és 2008 között vezetői pozíciókat töltött be az MKB Bank Treasury és a kockázatellenőrzési igazgatóságán. 2013-tól a Magyar Nemzeti Bankban a SREP és a Validációs Főosztályt vezette, valamint a Módszertani Bizottság helyettes vezetőjeként is sikereket ért el.

2014 decemberétől az MKB Bank kirendelt szanálási biztosa volt. 2015-ben visszatért a kereskedelmi bankok világába, ahol az MKB Bank Kockázatellenőrzési Igazgatóságának vezetője, majd 2016-tól az Integrált Kockázatellenőrzés, a Piaci és Likviditási Kockázatellenőrzés szakterületek,

valamint a Tőkemenedzsment Igazgatóság ügyvezető igazgatója lett.

2017 óta a Bank Általános Vezérigazgató-helyettese, 2018 decembere óta az EU Vállalásokért felelős Általános Vezérigazgató-helyettese. 2016 áprilisa óta az MKB Bank Felügyelőbizottságának munkavállalói képviselő tagja.

kockázatellenőrzés elnök-vezérigazgató MKB
Kapcsolódó cikkek