Pénz- és tőkepiac

Hétfőtől elérhetők az OTP Banknál a Széchenyi Kártya Program új hitelei

Akár másfél évre is biztosítható bizonyos ágazatokban a munkabérek kifizetéséhez szükséges forrás az új Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel segítségével. A konstrukció mellett a Széchenyi Kártya Program forgóeszköz-finanszírozási és beruházási célú lehetőségeit, és az NHP Hajrá forrásait is igényelhetik a vállalkozások az OTP Banknál – derül ki a pénzintézet közleményéből.

Miközben márciusban 5,6 százalékkal csökkent az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, egy hónap alatt mintegy 56 ezren veszítették el az állásukat a KSH legfrissebb adatai alapján, ami már érezteti a koronavírus-járvány gazdasági hatásait. Ebben a rendkívüli időszakban segíthet a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak a Széchenyi Munkahelymegtartó amellyel bármely vállalkozás fedezheti 9 havi bérköltségét, mindössze 0,1 százalékos kamat mellett. Mi több, bizonyos kiemelt ágazatokban – mint az idegenforgalom –, akár 18 havi bérköltség is finanszírozható a konstrukcióval.

„Úgy látjuk, hogy a gazdaságélénkítő intézkedések, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormány mutatott be az elmúlt időszakban, hatékony segítséget jelenthetnek az újfajta kihívásokkal szembesülő cégeknek.

Tevékenységi körétől függetlenül, bármely mikro-, kis- vagy közepes vállalkozás biztos pénzügyi hátteret kaphat a munkabérek, vagy más kiadások fedezésére kialakított konstrukciókkal.

De nagyon kedvező megoldásaink vannak azon cégvezetők számára is, akik valamilyen fejlesztéssel adnának új lendületet vállalkozásuknak” – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A kormány által megújított Széchenyi Kártya Program lehetőségei között az OTP Banknál hétfőtől elérhető a munkahelymegtartó hitel, és a mellé igényelhető szabad-felhasználású Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz, amely csupán 0,1 százalékos kamat mellett nyújt hatékony megoldást az átmeneti fizetési nehézségek leküzdésére, akár 100 millió forintos kerettel.

Fotó: VG

Az Agrár Széchenyi Kártya Plusz folyószámlahitelt az arra jogosult mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások akár 0 százalékos kamattal is igényelhetik. A forgóeszköz-beszerzések finanszírozásához 0,2 százalékos kamattal vehető igénybe a Széchenyi Likviditási Hitel, amellyel maximum 250 millió forinthoz juthatnak a vállalkozások.

Fejlesztési célokra pedig 0,5 százalékos kamattal, legfeljebb 1 milliárd forintig igényelhető a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz.

A felsorolt konstrukciók és Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának újabb szakasza, az OTP Banknál már szintén elérhető NHP Hajrá forrásai mellett bármely vállalkozásnak érdemes áttekinteni a hitelintézetnél elérhető széles termék és szolgáltatási palettát. Legyen szó folyószámlahitelekről, faktorálási megoldásokról, fejlesztési forrásokról vagy akár mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásáról, a vállalkozások igényeihez szabott konstrukciók stabil pénzügyi hátteret teremtenek a gazdasági társaságoknak ebben a bizonytalanságokkal teli időszakban is.

NHP OTP MNB Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel
Kapcsolódó cikkek