Pénz- és tőkepiac

Kedvező kilátások a TeamViewer előtt

A felhőalapú platformját már több mint 2,25 milliárd eszközre telepítették fel.

A Covid–19-járvány magával hozta bizonyos technológiai vállalatok által kínált platformok, szolgáltatások felértékelődését. Ezek közé tartozik a TeamViewer is, ezért a társaság gyorsan a befektetők célpontjává vált.

A februárban kirobbant tőkepiaci turbulenciával szemben is immunisak maradtak a vállalat részvényei, nagyon rövid esést követően a márciusi 25 ­eurós szintről júliusra 55 euróig kapaszkodott a Bár az árfolyam mostanra 42 euróig esett vissza, a részvények egy meredek emelkedő trendben vannak.

A TeamViewer egy német székhelyű vállalat, amely távoli hozzáférési megoldásokat kínál cégek és magánszemélyek részére. A társaság felhasználói bázisa nagyon gyorsan növekszik.

Fotó: Sebastian Gollnow/dpa

A TeamViewer felhőalapú platformját már több mint 2,25 milliárd eszközre telepítették fel,

514 ezer előfizetővel rendelkezik, és egyszerre 45 millió eszközt képes kiszolgálni a vállalat infrastruktúrája.

A McKinsey előrejelzése szerint a társaság által elérhető piac mérete évente átlagosan 24 százalékkal növekedhet 2018–2023 között, elérve a 30,2 milliárd eurót. A piac növekedését olyan megatrendek támogatják, mint a digitális átalakulás, a távoli munkavégzés elterjedése és a tárgyak internete (IoT).

A Covid–19-világjárvány felgyorsította ezeknek a trendeknek az ütemét, a csatlakoztatott eszközök száma folyamatosan növekszik, a távoli hozzáférés, az otthoni munkavégzés iránti igény gyorsuló ütemben emelkedik.

A Covid–19-válság kitörésekor a munkavállalók nagy része távoli munkavégzésre állt át, a társadalmi távolságtartás miatt az otthoni munka és a digitális együttműködés lett az új norma.

A járvány következtében megnövekedett a kereslet az ilyen irányú igényeket kiszolgáló technológiákra, újabb lendületet adva a fejlesztésnek. A megbízható és biztonságos távoli elérhetőség elősegíti a vállalatok hatékonyságának növekedését is, ami a gazdasági fellendülésre is pozitív hatással lehet.

COVID-19 TeamViewer technológia McKinsey
Kapcsolódó cikkek