Pénz- és tőkepiac

Átalakul a Delta Technologies tulajdonosi szerkezete

Kiszállt az egyik nagyrészvényes.

Átalakul Delta Technologies Nyrt. tulajdonosi szerkezete, aminek eredményeképp Berki Ferenc befolyása 15 százalék fölé nő, Barna Zsolt befolyása pedig 5 százalék alá csökken – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Berki Ferenc korábban, az idei év elején Barna Zsolttal összehangoltan eljárva szerzett tulajdonrészt a tőzsdei informatikai vállalatban.

Nagyrészvényeseinek, illetve vezető tisztségviselőjének tranzakcióiról tett közzé tájékoztatásokat a Delta Technologies Nyrt. A tulajdonosi ügyletek eredményeképp Berki Ferenc – aki a Delta Technologies Nyrt. felügyelőbizottságának is tagja – bővítette részvénycsomagját, így közvetlenül, valamint közvetetten,

a BFINGATLAN Kft.-n és a BF Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül 69 913 530 darab, összesen 18,25 százalékos tulajdoni hányadot megtestesítő Delta Technologies részvénnyel rendelkezik. Ezzel egyidejűleg Barna Zsolt megvált összes részvényétől.

A közzétételében a társaság arról is tájékoztatást adott, hogy Berki Ferenc a meglévő 25 millió darab Delta Technologies Nyrt. részvényre vonatkozó opciós joga mellé további ugyanennyi részvényre vonatkozó opciót szerzett meg (mind közvetetten, a Deltagroup Holding Zrt.-n keresztül). Az opciós jogok lehívása esetén a kibocsátóban birtokolt szavazati jogot biztosító részvények és szavazati jog aránya 122 414 530 darabra emelkedne, a szavazati jogok 31,96 százalékát testesítené meg.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett informatikai vállalat legnagyobb, több mint 30 százalékos befolyással rendelkező tulajdonosa továbbra is a Delta csoport holdingcége, a Deltagroup Holding Zrt.

Egy másik közleményében a cég arról számolt be, hogy Pércsi Levente 2020. szeptember 9-i hatállyal lemondott a Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Delta Systems Kft. ügyvezetői pozíciójáról. Helyére a céghez Vidra László érkezett.

Vidra László 2012-től a magyar számítástechnikai piac egyik legnagyobb disztribútorának számító CHS Hungary Kft. ügyvezető tisztségét látta el. 2009-től a cég kereskedelmi igazgatója volt. 2008-tól a Fujitsu Siemens Computers-nél dolgozott a kereskedelmi részlegen. Diplomáját a Gábor Dénes Főiskolán szerezte meg.

Delta Technologies Nyrt
Kapcsolódó cikkek