Pénz- és tőkepiac

Az AutoWallis lehet az Opel hazai importőre

K. T. | Két és fél százalékkal, 82 forintra drágultak az AutoWallis részvényei, miután a társaság bejelentette, hogy leányvállalata, a Wallis Automotive Europe (WAE) Kft. nyerte el az Opel márka magyarországi importőri jogait. A német autógyártó júliusban hasonló forgalmazási megállapodást kötött a WAE Kft.-vel, amelynek értelmében a Wallis-leány képviselheti az Opel márkát Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában is. A másik három országhoz hasonlóan Magyarországon is a versenyhatósági engedély megszerzése szükséges a tranzakció zárásához, ezt követően a WAE átveszi azokat a munkavállalókat, akik az érintett országok importőri tevékenységében részt vesznek.

A magyar piacon tavaly mintegy 12,5 ezer új Opel személyautót és kisteherautót értékesítettek, ezzel a márka a negyedik legnépszerűbbnek bizonyult itthon a Suzuki, a Ford és a Skoda mögött. A másik három országban összesen 11 700 Opelt adtak el. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a csoport történetében az egyik legjelentősebb mérföldkőnek nevezte az Opellel immár négy országra kiterjedő importőri együttműködést, amelynek következtében már 2021-ben jelentősen emelkedhet az AutoWallis csoport által értékesített járművek száma.

A tizenöt autómárkát forgalmazó vállalat ezzel újabb lépéssel kerül közelebb ahhoz, hogy megvalósítsa a stratégiájában kitűzött céljait, megduplázza árbevételét, és 2029-re a kelet-közép-európai régió meghatározó mobilitási szolgáltatójává váljon.

importőr AutoWallis Opel
Ezek is érdekelhetik