Pénz- és tőkepiac

Az MKB emelte célárát a Masterplastra

Az egészségiparban a cég várakozása szerint magasabb árréseket érhetnek el, mint az építőipari üzletágban.

December és január folyamán a Masterplast több fontos bejelentést tett, ami szükségessé tette a DCF modell frissítését és a célárfolyam felülvizsgálatát. A beruházási tervek mellett nyilvánosságra hozták a frissített stratégiát is. Az építőipar mellett új üzletág az egészségipar, amelynek nemrég bejelentett beruházásai dinamikus növekedést vetítenek előre.

Az egészségiparban a cég várakozása szerint magasabb árréseket érhetnek el, mint az építőipari üzletágban. A frissített modell tartalmazza a bejelentett beruházások hatásait a 2021–2025 közötti időszakra. A menedzsment azt is közölte, hogy a következő években a cég további beruházásokat tervez, ezért az eredmények növekedése 2023 és 2025 közt is dinamikus lehet. Frissített célárfolyamunk 2628 forint.

A decemberi bejelentés szerint a Masterplast egészségipari beruházást indít: védőeszközökhöz szükséges alapanyagok gyártására szolgáló üzemet létesít állami támogatással. A projekt a sárszentmihályi székhelyen valósul meg, új, 7700 négyzetméter alapterületű gyárat építenek. A beruházás összértéke 9,46 milliárd forint, ebből 20 százalék a saját forrás és 80 a vissza nem térítendő állami támogatás. Januárban is bejelentettek egy jelentős beruházást. Szabadkán 7,6 millió euróból bővítik tovább az üvegszövet-termelést, az éves kapacitás alapján Európa második és a világ harmadik legnagyobb gyártójává válnak. A finanszírozás saját forrásokból és mintegy 3 millió euró összegű vissza nem térítendő állami támogatásból valósul meg.

A Masterplast januárban mutatta be frissített stratégiáját, amelyben szerepel, hogy az egészségipar stratégiai fontosságú szegmens a cég számára. A menedzsment szerint 2030-ra az egészségügyből származó nyereség elérheti az építőipari üzletág nyereségét. A dokumentumban vázoltak alapján a Masterplast a magyar egészségügy higiéniai textiltermékeinek stratégiai gyártójává kíván válni. Az alapanyagok mellett hamarosan megkezdik a késztermékek gyártását is. Ezek elsősorban kórházak számára készülő, eldobható textíliák lesznek.

MKB Masterplast
Kapcsolódó cikkek