Pénz- és tőkepiac

Az Ubert is felemelte a Lyft

Az idei évet már profittal zárná az amerikai utazásmegosztó cég.

A legnagyobb amerikai utazásmegosztó cég csak a szerdai zárás után jelent, de a piaci részesedés alapján második helyezett rivális kedd este közölt negyedéves számai mindkét versengő árfolyamát megemelték. A tegnap riportált Lyft a NASDAQ-on zárás után ment 12 százalékot, míg a jelentésre készülő Uber ma 5 százalékos pluszban nyitott a New York-i tőzsdén.

A Lyft negyedik negyedéves jelentésében megjelent eredmények felülmúlták az előzetes várakozásokat, miután 569 millió dollár bevételt értek el, a várt 562 millió dollárral szemben

– emelte ki a riportból Lokucza Viktor, a KBC junior elemzője. Bár részvényenként 0,58 dollár veszteséget szenvedtek el, de itt előzetesen 0,72 dollárt vártak az elemzők.

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto

Jelenleg közel 13 millió aktív felhasználóval rendelkezik a cég, ami ugyan 45 százalékos visszaesés az egy évvel ezelőtti szinthez képest. Ám a menedzsment kiemelte, hogy a hosszabb, prémium utak kerültek előtérbe az utolsó negyedévben, s optimista kijelentést tettek a 2021-es kilátásokra vonatkozóan, szerintük idén már profittal zárják az évet.

A Wall Street Journal arra is felhívta a figyelmet, hogy , hogy a Lyft tavaly brutális, 360 millió dolláros költségcsökkentést hajtott végre, hogy megalapozza a hosszú távú növekedést.

Uber Lyft
Kapcsolódó cikkek